Vijesti iz Slavonskoga Broda

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Slavonski Brod (IBA) - Jesen 2017. završila je nadahnjujućim predavanjem o Reformaciji, u gradskoj knjižnici koje je održao Stanko Jambrek, te vrlo zanimljivim predavanjem Nikole Škrinjarića o bioenergiji u svjetlu Biblije koje se održalo u crkvenim prostorima. Sestre iz okružja susrele su se na ohrabrujućem zajedničkom molitvenom susretu u Slavonskom Brodu. Predavanje pastora Miloša Komanovića o probuđenju sve prisutne potaknulo je na novu predanost Gospodinu.

Nova je  godina počela zajedničkim dočekom i večerom koju su pripremili prijatelji zajednice Bada i Toca poznati kuhari iz Slavonskog Broda. Prvi tjedan u Novoj godini dvadesetak mladih iz okružja proveli su četiri dana družeći se na čudesnom putovanju iza ormara, koje su izvrsno vodili Marijana Crnković i njezini pomagači iz Društva prijatelja Biblije. Zahvalni smo Gospodinu da je prošle godine dovršeno potkrovlje u kojem je moglo spavati dvadeset i dvije mlade osobe. 

Dok je vani  padao snijeg tri su sestre svojim krštenjem javno priznale Krista kao svog Gospodina i hrabro svjedočile da ih je Isus učinio bjeljima i od snijega. Novi prostor sve se više koristi za slavu Božju, kao blagoslov zajednici u Sl. Brodu i cijelom okružju, ali i potrebitim ljudima u našem gradu. Ovaj mjesec počeli smo s akcijom zajedničke večere za potrebite, ponovno su naši prijatelji Bada i Toca spremno uz pomoć sestara iz zajednice napravili i poslužili večeru za dvadesetak potrebitih ljudi iz grada. Kroz taj mali znak pažnje htjeli smo im pokazati da ih Bog ljubi i da ih nije zaboravio.

U nedjelju 18.ožujka izuzetno talentirani te Božjom Riječju i Duhom Svetim inspirirani mladi kantautor Dario Miletić i Goran Goga iz Zadra održali su prvi uskršnji koncert u crkvi u Brodu, dok je nadahnutu evangelizacijsku poruku prenio pastor BC Zagreb Ivica Horvat. Koncert i evangelizacija bili su vrlo dobro posjećeni. 

Zahvalni smo Gospodinu, jer sve je to njegovo djelo koje je započeo i koje je obećao dovršiti u nama i u crkvi u Slavonskom Brodu na slavu i čast divnog imena Isus. 

Video koncerta nalazi se ovdje.