'Milosne kiše' - večer duhovne šansone

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 19. studenoga 2017. (IBA) - Pastoralni centar 'Riječ i život' u Rijeci ugostio je večer duhovne šansone. 

Nastupio je don Anton Šuljić koji je uz sve svoje svećeničke i publicističke obveze ujedno i glazbenik. Publici je predstavio svoj posljednji, od tri glazbena autorska albuma, pod nazivom 'Milosne kiše'. Nastupio je uz pratnju svojih prijatelja svirača i pjevača i publici poklonio sjajnu večer ispunjenu duhovnim šansonama. Riječ je uglavnom o uglazbljenim biblijski tekstovima ili tekstovima nadahnutima biblijskim motivima. 

Želja don Šuljića je bila da samo događanje bude u ekumenskom ozračju i da na taj način doprinese obilježavanju 500-te godišnjice Reformacije. Stoga je u prvom dijelu programa dr. Lidija Matošević imala izlaganje na temu 'Što nam je Martin Luther donilo/odnio?' Predstavila je vrijeme u kojemu su se ta burna događaja dogodila kao i put kojim je krenuo Luther kako bi tadašnjoj Crkvi donio ozdravljenje. Luther je oživio nadu da Crkva može bolje, oslobodio je Crkvu moći, nanovo otkrio Crkvu kako narod Božji, naglasio Pismo kao autoritet kojemu sve treba biti podložno. No, odnio nam je i jedinstvo Crkve, ideju Crkve kao transhistorijskog zajedništva, svete ljude kao uzor nasljedovanja Krista, te ispovijed kao puta skidanja tereta s opterećene ljudske duše. 

Prisutni su imali priliku kupiti knjige don. Šuljića, njegove glazbene CD-e, te monografiju '500 godina Protestantizma' koja je netom izašla iz tiska.