U Ivancu obilježena 500-ta godišnjica Reformacije

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Ivanec, 29. listopada 2017. (IBA) - U prostorijama Muzeja planinarstva u Ivancu, održana je svečanost povodom 500-te godišnjice Reformacije. Svečanost su organizirali crkva BC Emanuel iz Varaždina i njezina "kćer crkva u nastajanju" BC Harvest Ivanec.

Svečanost je vodio pastor Vladimir Hoblaj, glazbeni doprinost pripremila je grupa iz crkve BC Emanuel, a pastor Marko Petek je govorio o povijesti, plodovima i značaju reformacije u Europi i našim kraljevima. Svečanost je bila "obojena" evangelizacijsko-edukacijskim tonom kako bi Ivanečko područje dobilo bolji uvid i razumijevanje reformacije i evanđeoskog kršćanstva.

Kao nastavak i odgovor na dobro izbalansirano edukativno-evangelizacijsko predavanje pastora Marka, na samom kraju je opis rada i viziju crkve BC Emanuel kroz njezinu "crkvu kćer" BC Harvest Ivanec pred okupljeno slušateljstvo iznio Marin Šestak. 

"Harvest Ivanec žudi vidjeti kako Isus Krist transformira kulturu i zajednicu tako da prvo spašava i mijenja pojedinca, pa obitelji, ulice, itd... Kada je Isus Krist na prvom mjestu sve ostalo padne na svoje mjesto i Božja slava se spušta na to mjesto i ljude i više ništa ne može ostati isto." - rekao je Marin.

Crkva BC Emanuel "poslala" je dvije obitelji u grad Ivanec kako bi se misijski rad na Ivanečkom području mogao odvijati na dnevnoj bazi, ali i uz tjednu pomoć ostalih članova crkve pa je tako i ova svečanost plod rada u Ivancu.

Sama svečanost je završila prigodnim domjenkom, a svi prisutni mogli su besplatno uzeti Novi zavjet i knjigu "Nedovršena reformacija". 

Slike možete preuzeti ovdje