Održan Nacionalni dan molitve u Puli

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Pula, 20. svibnja 2017. (IBA) – Vjernici e-crkava, njih petstotinjak, predvođeni svojim pastorima, pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, okupilo se na Nacionalnom danu molitve u održanom u pulskoj Areni.

Nastavka je to okupljanja koja se svake godine održavaju u drugom kraju Hrvatske kako bi se molilo za pojedine krajeve Hrvatske ali i za Hrvatsku u cjelini. Organizacijski je odbor ove godine odlučio da se uz svesrdnu pomoć istarskih e-crkava, molitveni skup održi u impozantnom zdanju pulske Arene. Arheološki muzej Istre podržao je ovaj događaj i omogućio korištenje Arene. Danas je to bilo mjesto okupljanja onih koji u slobodnoj zemlji mole za boljitak svoga naroda i mudrost ljudi koji vode ovu zemlju. Molilo se za Kristovu Crkvu koja treba snagu Duha Svetoga kako bi mnogi mogli čuti poruku Radosne vijesti i svoje živote predati Bogu.

Iz Riječi su služili pastori Damir Alić Šičko, Jasmin Avdagić i Giorgio Grlj (propovijed je ovdje). Bili su to poticaji utemeljeni na tri glavna reformacijska stupa: vjera, milost i Riječ. Bez vjere kao odgovora na Božju milost, bez Duha, koji je nadahnjivao pisce Pisma, Crkva ne može prenijeti poruku poruku Radosne vijesti.

Zato su okupljeni, na glas i u srcu, u malim grupama i zajednički molili Boga da se smiluje zemlji Hrvatskoj i da mnogima donese mir srca i vječno spasenje.

Iako okupana kišom od ranog jutra, sunce se probilo kroz oblake nad Pulom u trenutku kad su okupljeni blagovali sa stola Gospodnje večere. Slavljenje su predvodile glazbene skupine iz istarskih i riječkih e-crkava.

Za sljedeću je godinu najavljeno da će se Nacionalni dan molitve održati u Dalmaciji 12. svibnja 2018.

Video zapisi nalaze se ovdje :