U Osijeku obilježen Dan zahvalnosti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Osijek, 30. listopada 2016. (IBA) – Ove su nedjelje i Osječani obilježili Dan zahvalnosti. Sestre su se aktivirale oko ukrašavanja prostora bogoslužja plodovima kojima nas je Gospodin i ove godine blagoslovio.

Stoti psalam uveo nas je u bogoslužje s mislima da je Jahve Bog te nas pozvao da „uđemo s hvalama na vrata njegova u dvore njegove s pjesmama.“ Tim za slavljenje – Tomislav Slišković, Zvonko i Miriam Paluh – poveo nas je u slavljenju pjesmama.

Vjeroučiteljica Nada Jović sa svojim je vjeroučenicima Petrom, Izakom i Ninom na primjeru 7 izliječenih gubavaca skrenula pažnju na potrebu svakodnevnog zahvaljivanja. 

Ilonka Čukić je donijela, uz domaću pogaču, i nekoliko klasova pšenice te nas podsjetila da je potrebno puno malog sjemenja pšenice kako bi nastala pogača. Slično tome, i mi, kao pojedinci, dio smo jedne Kristove Crkve i pomažemo činiti ju potpunom. 

Mile Bratić nam je Spuregonovim mislima napomenuo da je naše izražavanje zahvalnosti odraz našeg odnosa s Bogom.

Pastor Josip Dobutović na Ilijinom je primjeru suočavanja s Baalovim prorocima istaknuo da imamo Boga koji ne razočarava. Također, ne moramo se boriti za Božju ljubav i puštati svoju krv, kao što su to činili Baalovi proroci, jer imamo Oca na nebesima koji se bori za našu ljubav sam krvareći na križu. 

Zajedništvo se nakon službe nastavilo uz čašicu razgovora i griz finih kolača.

Josip Dobutović