Sedmi susret vjernika Slavonije

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Slavonski Brod, 22. svibnja 2016. (IBA) - Baptistička crkva Slavonski Brod bila je domaćinom već tradicionalne, regionalne konferencije pod sloganom: „Sve mogu u Kristu koji mi daje snagu“ (Filipljanima 4:13)

Ohrabreni upravo ovim biblijskim stihovima prolazeći kroz mnoge vatre možemo zahvaliti Gospodinu da je ovogodišnje okupljanje naše drage braće bilo u novoj crkvi koju nam je samo i jedino naš svemoćni Gospodin mogao podariti u ovako kratkom roku (dvije godine smo bili u izgradnji). Radosni smo što smo mogli primiti baš sve pristigle goste, njih više od 150: Osijeka, Pakraca, Daruvara, Andrijaševca, Cerne, Vinkovaca, Piškorevaca, Karlovaca, Siska, Mošćenice, Zadra, Zagreba…

Na dvjema službama počastili su nas svojim propovijedima pastori: Toma Magda i Tony Pedroni. Brat Toni kao prvi misionar koji je započeo služiti u Slavonskom Brodu došao je čak iz Amerike kao počasni gost ovog skupa. Upravo su ova dva brata imala važnu ulogu danu od Gospoda da bi se rodila Crkva u Slavonskome Brodu. Njih dvojica i danas podupiru našu zajednicu, zato nam je bila posebna čast imati ih s nama. 

Ovom prigodom uručili smo zahvalnice onima koji su godinama ustrajno molili, te svesrdno pomagali na mnoge načine kako bi BC SB imala vlastiti krov nad glavom. Također smo zahvalni mnogoj braći i sestrama i zajednicama koji su nas na mnoge načine podupirali kako bi danas mogli imati svoj bogoslužni prostor.

Posebno smo zahvalni našem pastoru Darku Mikuliću, njegovoj supruzi Gorani i dječici na odlučnosti u ostvarenju ovog dugoročnog plana. Unatoč mnogim zaprekama, brigama i problemima oni su vjerno ostali na Isusovom putu jer Isus je bio začetnik i dovršitelj ovog opsežnog posla koji je sada u završnoj fazi.

Stoga se milošću Božjom na djelu ostvariše biblijski stihovi s kojima smo se kao crkva uvijek poticali „Sve možemo u Kristu koji nam daje snagu!“

Zlata Arbanas