Troje mladih restartalo svoj život u Mošćenici

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Mošćenica, 1. svibnja 2016. (IBA) -  U Mošćenici je održana dvodnevna, 11. konferencija za mlade pod temom 'Restart'. Govorilo se o novome početku. Ove godine temu je razlagao govornik brat Mirče Manavski, pastor BC Pakrac.

Mladi su se počeli okupljati u subotu u jutarnjim satima i zajedništvo je započinjalo doručkom. Okupljali su se iz raznih krajeva Hrvatske – Belica, Čakovec, Daruvar, Doljanji, Osijek, Tenja, Orahovica, Pakrac, Piškorevci, Pula, Rijeka, Severin n/K., Sirač, Slavonski Brod, Šibenik, Zadar, Velika Gorica, Zagreb, Hrvatska Kostajnica, Slovenija, Sisak i Petrinja. Nakon doručka započeo je program. Zajedništvo u štovanju kroz glazbu i pjesmu bilo je izobilno blagoslovljeno, nakon čega je uslijedila propovijed.

Brat Mirče u subotu ujutro govorio je o restartu života i o tome kako ga apsolutno svi trebaju bez obzira o životnoj pozadini. Kao primjer dao je apostola Pavla koji je, iako je bio visoko pozicioniran i cijenjen religiozan čovjek, ipak trebao restart života koji je u njegovom slučaju opisan u Djelima 9:1-9.

Nakon propovijedi uslijedio je zajednički ručak i slobodno vrijeme. Vremenska prognoza za subotu nije izgledala obećavajuća, ali Bog je okupljene blagoslovio suhim vremenom iako je bilo oblačno i sivo pa su mladi mogli provesti vrijeme u aktivnostima na otvorenome, bilo da su igrali društvene igre, bavili se sportom ili otišli u šetnju.

Nakon večere došlo je vrijeme za večernji program. Brat je govorio o pokajanju i životu u Duhu. Bila je to jasna i jednostavna evangelizacijska propovijed temeljena na tekstu iz Djela 2:32-41 kroz koju je Bog potaknuo tri mlade osobe da predaju svoj život Njemu što je bila velika radost za sve prisutne. Zatim je uslijedio mozaik program u kojem su učesnici konferencije imali prilike dati svoj doprinos konferenciji. Svi su mogli uživati slušajući različite glazbene grupe i pojedince kako pjevaju Gospodinu. 

Nedjelja ujutro započela je zajedničkim doručkom nakon čega je uslijedilo bogoslužje. Nakon moćnog slavljenja kroz pjesmu, brat Mirče se po treći put obratio mladima. Ovaj put bila je to propovijed o drugom restartu – novom Nebu i novoj Zemlji – temeljena na tekstu iz Otkrivenja 21:1-8. 

Konferencija je privedena kraju zajedničkim ručkom nakon čega su mladi postepeno odlazili svojim kućama. Pošto je u vrijeme nedjeljnog ručka padala kiša, stolovi i stolice bili su uneseni u crkvu zajedničkim snagama pojedinih domaćina i gostiju te se ručak blagovao u crkvenoj zgradi. Bila je to svojevrsna kulminacija zajedništva – stotinjak mladih uživaju skupa u blagoslovima ručka, svi na okupu u jednoj prostoriji. Glavni kuhar i sestre stvarno su se potrudili da nitko ne ostane gladan.

Osmijeh na licima i silni blagoslovi o kojima su mnogi posvjedočili poticaj su domaćinima da i dalje nastave s organiziranjem konferencija. Domaćini se mole i nadaju da se svi vidimo i iduće godine.