Rastanak od pastora Zdenka

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 13. siječnja 2016. (IBA) - Veliko se mnoštvo okupilo na zagrebačkom Krematoriju kako bi na njegovo posljednje zemaljsko počivalište ispratili Zdenka Horvata, pastora Baptističke crkve Zagreb (Radićeva).

 

Veliku dvoranu Krematorija ispunili su prijatelji, sestre i braća, suradnici pokojnog pastora koji je svoje najmilije i zajednicu kojoj je služio napustio u svojoj 58. godini nakon kratke i teške bolesti. Od pastora Zdenka se u ime Saveza baptističkih crkva oprostio njegov predsjednik Toma Magda. Prisjetio se njihovog posljednjeg razgovora koji je unatoč izglednom ishodu bolesti, odisao optimizmom i nadom. Od suradnika iz udruge Fokus u kojoj je dugi niz godina služio Domagoj Malović, a u ime crkava Evanđeosko pentekostne crkve, ali i u svoje osobno ime njegov bratić, pastor Branko Banić. Posebno se prisjetio dana kad mu je, kao uvjerenom nevjerniku i komunistu Zdenko svjedočio i nakon pet godina molitve za njega, doveo ga Kristu.

 

Propovijedao je Željko Mraz, glavni tajnik SBC-a i uz ohrabrenje i nadu koju pruža vjera u uskrslog Krista, prisjetio se mnogih ohrabrenja koja su vjernici zagrebačke crkve doživjeli po službi pastora Zdenka.

 

Molili su starješine Ivan Vučetić i Danijel Čeh, a pjesmom su poslužili članovi zbora i glazbene skupine Saltshakeri.