Stotine građana Rijeke posjetilo Pastoralni centar

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 20. prosinca 2015. (IBA) – Skoro je godina dana otkad su vjernici riječke baptističke crkve uselili u novi prostor Pastoralnoga centra. Prvo se bogoslužje dogodilo 18. siječnja 2015., da bi otada više stotina Riječana imalo prigodu posjetiti prostor i sudjelovati u aktivnostima koje se organiziraju. 

 

Posebice su glazbena događanja poput koncerata zborova, bandova kršćanske glazbe, komornog orkestra i jazz sastava ono što mnoge privlači. Posljednja u nizu organiziranih posjeta bila je ona udruge 'Upoznaj svoj grad da bi ga više volio' kad je pedesetak članova udruge osim razgledavanja prostora i upoznavanja s vjerom i praksom baptista sudjelovalo i na nedjeljnom bogoslužju. S njima su bili i turistički vodiči iz Istre, Umaga i Lovrana. Time se glas o zajednici i Pastoralnom centru širi. 

Mnogi su, prema njihovim riječima, doživjeli duhovni poticaj i obećali ponovo doći: 'Tako ste dragi i srdačni, međusobno povezani. Prostor od betona i čelika, a toliko topline u njemu i vama, govor osobne naravi, propovijed iz života (propovijedala je starješinica Sandra Bićanić), možemo razumjeti tu ženu, majku, svjedočanstvo dirljivo i iz stvarnog života, vi ste povezani sa stvarnošću, osjeća se realnost života među vama, međusobno se poznajete družite, pričate, razgovarate... hvala što ste nam omogućili da budemo s vama', riječi su jedne posjetiteljice. 

Svi su na kraju dobili mali poklon: brošuru o PC-u i Novi zavjet.