Prva sjednica 'novog' Izvršnog odbora

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Slavonski Brod, 1. prosinca 2015. (IBA) – Izvršni je odbor, nakon nedavno provedenih izbora, održao svoju prvu sjednicu u Slavonskome Brodu. Domaćin, brodski pastor Darko Mikulić uveo je članove IO-a u molitvu riječima iz Ivan 15 potičući na 'ostajanje na trsu kako bi se donijelo mnogo roda'. 

Sastavljen je kalendar događanja, a detalje se može vidjeti niže na ovoj stranici. Susret baptista koji je ušao u dvogodišnji ritam održavanja, daje priliku za organiziranje lokalnih susreta u godini kad nema nacionalnog susreta. 

Posebno je skrenuta pozornost na Tjedan braka koji će se održati u  veljači sljedeće godine. Više detalja na:  www.tjedanbraka.org. Preporuka je da ga se podrži na mjesnim razinama. 

Temeljem novog Statuta na Godišnjoj je skupštini odlučeno da mjesne crkve predlože sposobne i duhovno zrele osobe u članstvo Vijeća za razrješavanje sporova. 

Razmatrana su financijska pitanja, te je između ostaloga odlučeno da se dobrovoljni prilog koji se skuplja na kraju molitvenog tjedna, ove godine usmjeri kao pomoć crkvi u Belici koja je započela s rekonstrukcijom stare i neadekvatne crkvene zgrade. Materijal za ovogodišnji molitveni tjedan priprema Kesnija Magda, a govoriti će o 'Crkvi kroz patnju'. 

Budući da je sastanak održan u Slavonskom Brodu posebna je pozornost posvećena radu u tranzitnom kampu koji se iz Opatovca preselio u S. Brod. Puno je volontera uključeno, strane su organizacije pomažu na različite načine kroz Croatiana Baptist Aid. Kako bi sav trud ostao zabilježen predloženo je da se naprave zapisi u tiskanom i video obliku. U Mađarskoj će se u veljači sljedeće godine održati višednevni seminar o evangelizaciji i društvenom radu gdje imamo  rezervirano pet mjesta. 

Također su razmatrana i kadrovska pitanja kako bi se pratilo određene situacije i pripomoglo u njihovom rješavanju, te plan djelovanja Izvršnog odbora u narednom razdoblju, gdje naglasak treba staviti na ostvarenje Strategije 2020. 

Sljedeći višednevni sastanak IO-a planira se održati u ožujku u Zadru što bi iskoristilo za posjetu dalmatinskim crkvama te pastorima i njihovim obiteljima.