'Brak ima nade' - evangelizacijske večeri u Čakovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Čakovec, 11. listopada 2015. (IBA) - Sad već tradicionalna evangelizacija u BC 'Betanija' u Čakovcu, održana je od 9.-11.10.2015. godine, pod nazivom: Brak: ima nade!

Ova posebno aktualna i važna tema privukla je velik broj gostiju i prijatelja, koji su imali prilike čuti poruku i poziv iz Božje Riječi od pastora Damira Pintarića, koji je u petak navečer propovijedao o temeljima braka. Prisutni su mogli čuti kako plitki temelji poput emocija, interesa ili želja nisu dovoljni za uspješan brak, već je neophodan osobni odnos sa Gospodinom Isusom Kristom, kako bi naši međusobni odnosi bili stabilni u nestabilnom svijetu. Svoj je doprinos pjesmom dala i sestra Lynn Dick, a prisutni su vidjeli i video-anketu koja pokazuje što naši sugrađani misle o braku danas.

Subota je protekla u razmišljanju o zavjetu braka kada je pastor govorio o nadnaravnosti kršćanskog braka, snazi izgovorene riječi i važnosti sklapanja Saveza, što je ozbiljan duhovni događaj pred Bogom, Crkvom i svim svjedocima. Te večeri svoj su doprinos programu dali najmanji, kao i kvartet BC Betanije.

Posljednja je večer evangelizacije bila ispunjena mnogim prijateljima, Riječju, pjesmom i molitvom. Razmatarnjem treće teme o cilju braka, pastor je naglasio kako je pitanje (ne)uspješnosti braka zapravo pitanje (ne)jasnog identieta. Program je sa nekoliko pjesama uveličao i zbor BC Betanija, a kao i svake večeri, zajedničko druženje je nastavljeno uz razgovor.