HTV prenosila bogoslužje iz Rijeke

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 20. rujna 2015. (IBA) - Hrvatska radio televizija je u sklopu izravnih prijenosa bogoslužja iz crkava i vjerskih zajednica, u nedjelju 20. rujna prenoslila bogoslužje iz Pastoralnog centra 'Riječ i život' riječke Baptističke crkve. U uvodnoj je reportaži predstavljena zajednica i njezin hod do današnjih dana kad se počela okupljati u novom prostoru. 

Samo bogoslužje je proteklo u radosnoj atmosferi čemu su posebice pridonijeli glazbenici okupljeni u bandu koji svake nedjelje predvodi slavljenje pod vodstvom Teofila Derete, a priključio se i dječji band koji je okupio i uvježbao Andrej Grozdanov, te zbor pod dirigentskim vodstvom Jadranke Derete.

Iz riječi je propovijedao pastor Giorgio Grlj vođen nedjeljnim čitanjima u kojima je do izražaja došla važnost služenja, a ne gospodarenja bližnjima. Htjeti biti 'prvi' kao što su htjeli Isusovi učenici, znači preuzeti brigu za opće dobro, a ne za postizanje sebičnih ciljeva. To je važno kako za one koji će, kako reče, uskoro preuzeti vodstvo mjesne crkve u Rijeci, za one u Savezu BC ali i za novu vlast u RH.

Propovijed je dostupna ovdje, cjelokupna snimka izravnog prijenosa ovdje pod datumom 20.09.15., a galerija slika Mateja Paluha je ovdje