Pastoralni centar u Rijeci otvorio svoja vrata javnosti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 24. svibnja 2015. (IBA) - Za vikend od 22. do 24. svibnja u novom Pastoralnom centru "Riječ i život" po prvi puta u povijesti riječke Baptističke crkve održani su Dani otvorenih vrata (Twitter: #dov_bcrijeka).

Događanja su započela prijemom za uzvanike u petak, te nastupom zbora Master's College Chorale iz SAD-a. Specifični su po tome što izvode duhovnu glazbu u svom osebujnom stilu i širokom repertoaru koji uključuje glazbu iz različitih razdoblja te na različitim jezicima, od engleskog do latinskog i svahili jezika.

Subota je bila pridržana za malonogometni turnir na kojemu je nastupilo šest momčadi iz riječke i zagrebačke baptističke crkve, Islamske zajednice, te dvije katoličke momčadi. Domaćini nisu dopustili iznenađenje i odnijeli su ukupnu pobjedu. Poslijepodne je organizirirano razgledavanje PC-a uz pratnju stručnih vodiča za sve zainteresirane susjede i posjetitelje, koji su također bili pozvani na nedjeljnu službu. Priliku za posjet je iskoristilo skoro stotinjak posjetitelja. 

Nedjeljno svečano bogoslužje, o Blagadanu Duha Svetoga, bila je prigoda za neke da po prvi put prisustvuju baptističkom bogoslužju. Dani otvorenih vrata zaključeni su s večeri slavljenja kada je nastupila grupa Emanuel iz Velike Gorice, jedan od vodećih bendova kršćanske glazbe u Hrvatskoj.

Dojmovi posjetitelja:

"Koncert zbora "The Master's College Chorale", kojemu sam imala zadovoljstvo prisustvovati. Oduševio me zahtjevnim repertoarom, ljepotom glasova i srdačnošću zborista. Prostor novoga Pastoralnog centra iznimno je akustičan te se nadam i novim koncertima. Čestitam domaćinima na odličnoj organizaciji i toplom dočeku."

Karmen

"U petak sam po prvi put posjetila novu zgradu pastoralnog centra. Prostor je vrlo velik i lijep, a bit će još i ljepši kada sve bude dovršeno kako je zamišljeno. Koncert zbora „The Master's College Chorale“ me vrlo iznenadio svojim repertoarom i nastupom. Glasovi su toliko raznoliki i prekrasni i jako mi se svidjelo što je nastup bio nekonvencionalan. Šećer na kraju bio je upoznati članicu zbora, Rachel. Nakon razgovora s njom, osjećala sam se fantastično! To je bio jedan od onih rijetkih razgovora, koji ti otvori oči prema nekoj životnoj istini. U ovom slučaju, to je bila činjenica da je svatko prekrasan baš zbog svoje različitosti. Kakva god da ona bila. Hvala vam na ovom koncertu i nezaboravnoj večeri."

Marina

"Prvi puta slušala sam grupu Emanuel uzivo. To je poseban doživljaj za čovjeka, za njegovu dušu. U vremenima tuge i žalosti, bolesti i drugih nedaća, potrebno je stati i svoje misli i probleme predati dragom Bogu. Sto bi čovjek bez vjere i nade da uvijek postoji On koji te ne pusta samog, koji ti daje takve križeve da ih mognes savladati i koji te vodi putevima opraštanja, ljubavi i dobrote. Sve sam to prepoznala u ispjevanim riječima večerašnjeg koncerta i otišla kući zajedno s obitelji vesela i sretna jer znam da nisam sama, samnom je ON."

Anita

Foto: Matej Paluh

Marta Gajski