U BC Sirač obilježen kraj vjeronaučne školske godine

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 08. 06. 2014. (IBA) - Na Pedesetnicu je u crkvi u Siraču obilježen Dan molitve za mlade uz crkveno rođendansko bogoštovlje dok je poslijepodnevno bogoštovlje bila Mala promocija – svečano bogoštovlje kojim se obilježila posljednja nedjelja u ovoj školskoj godini te kraj vjeronaučne godine.

Ovo se bogoštovlje sastojalo od pjesme, drame, recitiranja, glume i glazbenih pokreta djece nižih i viših razreda. Djeca su kroz cjelosatni program prikazala crkvi što su sve naučila tijekom vjeronaučne godine i sve iznenadila svojim odličnim nastupom i radosnim sudjelovanjem. Cijeli program sastojao se od biblijskih istina o Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetome te kako nam se trojedini Bog objavio kroz Stari i Novi zavjet. Pouke o prijateljstvu i ključu Davidova uspješnog kraljevanja, zatim pouka o Božjem kraljevstvu, nauk o Duhu Svetom te upoznavanje s misijskim djelovanjem i poslanjem crkve bile su samo neke teme u kojima su djeca pokazala izuzetno usvojeno znanje i razumijevanje. Iz baptističke povijesti izdvojena je bila pouka o misiji te misijski poziv i djelovanje Williama Careya, oca moderne misije.

Po prvi put, svojim se nastupom predstavila i mala nedjeljna škola (uzrast 3-6 godina) veselom pjesmom i kišobranima. Tako su djeca i vjeroučitelji na kreativan način svojim nastupom obogatili bogoštovlje i donijeli posebnu radost cijeloj crkvi.

Iznimna čast nam je bila ugostiti, po prvi put na ovakvoj svečanosti, ravnateljicu osnovne škole te razrednice nižih razreda. S njima smo imali tijekom cijele školske godine iznimnu suradnju.

Na bogoštovlju je bila iskazana i molitva zahvale za proteklu školsku godinu te molitva za učitelje, nastavnike, mjesnu školu i osoblje.

Na kraju bogoštovlja djeci su podijeljene vjeronaučne svjedodžbe što ih je posebno obradovalo.Veselimo se što smo i ove godine mogli učiniti korak dalje u navještanju evanđelja djeci i ostvariti kvalitetnu suradnju crkve s osnovnom školom i razrednicima. Bogu, koji nas je na sve ovo potaknuo, neka je slava!

TIŠ, vjeroučitelj