Predavanje Snežane Anđelić

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Osijek, 22.2.2014. (IBA) - U organizaciji Baptističke crkve Osijek u atriju Arheološkog muzeja održan seminar na temu „Toksične ličnosti". Predavačica, magistrica psihologije i gestalt psihoterapeutkinja iz Beograda, Snežana Anđelić.  

Prisutne je uvela u temu rekavši da su: „toksične one ličnosti koje na život i ljude gledaju isključivo negativno, čak prezrivo. Perfekcionisti su. Cilj njihovog perfekcionizam je da drugima pokaže kako su loši. Svakoga i sve kritiziraju. Ciljano svima i svemu traže grešku, propust, nedostatak. Agresivno i rigidno ukazuju na tuđe greške. Zrače gorčinom. Čak i kada čine dobro delo, oni ga začine svojim otrovom. O sebi misle samo dobro i nikada se ne preispituju."  Napomenuto je da svi u životu naiđemo na ljude koji na jedan ili drugi način šire oko sebe otrov i da se nakon susreta s njima osjećamo iscrpljeno, frustrirano i manje vrijedno.

Vrlo jednostavnim i razumljivim jezikom predavačica je u sat vremena dala pregled teme, govorivši o tome koje su karakteristike toksičnih ljudi, kako oni to postaju, kako prepoznati jesmo li sami toksični i na koji način se očuvati o toksičnosti u svom životu. Nakon predavanja ostalo je prostora za brojna pitanja sudionika  na koje je predavačica spremno odgovarala.  Seminaru je prisustvovalo oko 120 ljudi iz Osijeka, te bliže i dalje okolice. U planu je nastaviti suradnju sa mr. Snežanom Anđelić, te nekoliko puta godišnje u Osijeku organizirati javna predavanja na teme iz popularne psihologije i psihoterapije.