Inaugurirani novi đakoni i starješine u BC Zagreb

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 25. siječnja 2015. (IBA) – Nakon vremena zajedničkog promišljanja i molitve, prepoznajući Božji poziv i darove za služenje, Baptistička crkva Zagreb izabrala je novo vodstvo za naredne četiri godine. U nedjelju 25. siječnja održano je svečano bogosluženje na kojemu su za đakone crkve rukopoloženi Filip Grujić, Emil Moguš, Zoran Veršec i Ljubica Zemunović, a za starješine crkve su rukopoloženi Momir Blažek i Danijel Čeh.

Prvi dio bogosluženja bio je ispunjen radosnim proslavljanjem Gospodina kroz pjesmu koje je predvodio Ivica Horvat zajedno s timom za slavljenje. Zatim je pastor Zdenko Horvat u prikladnoj propovijedi naglasio kako je važna voljna spremnost pojedinca za određenu službu, ali ta se spremnost potvrđuje kroz pravovremeni Božji poziv i prepoznavanje od strane zajednice. Spremnost za služenje povezana je sa spremnošću za učenje ali i prenošenje naučenog na novu generaciju i kroz pripremanje novih vođa. Pastor Zdenko izrazio je svoju radost zbog raznolikog generacijskog sastava đakona i starješina u BC Zagreb smatrajući to dobrim pokazateljem aktivnog uključivanja svih generacija u služenje i vodstvo.

Sam čin rukopolaganja predvodio je pastor Željko Mraz, glavni tajnik SBC u RH uz prigodno čitanje biblijskih obilježja đakona i starješina. Novi đakoni i starješine izrazili su svoje vjerovanje da ih je Gospodin pozvao u ovu službu te su iskazali svoju spremnost da ju vrše na temelju Božje Riječi. Crkva kao zajednica vjernika potvrdila je da prepoznaje njihovu službu i obavezala se da će s njima surađivati i nositi ih u molitvama. Pored ranije imenovanih i novo rukopoložene službenike, vodstvo BC Zagreb čine – pastor Zdenko Horvat, starješine Željko Mraz i Ivan Vučetić te đakoni Željko Lovrec i Renata Magdalenić. Za blagoslov cijelog vodstva i za sve ono što ih zajedno s vjerničkom zajednicom očekuje u narednom razdoblju na kraju su molili dugogodišnje starješine BC Zagreb - Josip Čeh, Ivica Horvat i Josip Mikulić.               

 S. M.