Program boravka i nastupa Philipha Yanceya u Zagebu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Od subote 20. do ponedjeljka 22. listopada 2012. Philiph Yancey će boraviti u Zagrebu prema sljedećem rasporedu: 

¤ Predavanje na temu 'Milost' održat će u subotu, 20. listopada u Kršćanskoj adventističkoj crkvi, Prilaz Gjure Deželića 77 s početkom u 9.30 sati.

¤ Predavanje na temu 'Gdje je Bog kada boli?' održat će u nedjelju, 21. listopada u Hypo centru, s početkom u 18 sati

¤ Knjigu 'Gdje je Bog kada boli?', predstavit će u ponedjeljak, 22. listopada u Novinarskom domu, s početkom u 11 sati. Poslijepodne je predviđen i kratki susret američkog autora s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Jedan od najutjecajnijih kršćanskih pisaca današnjice, Philip Yancey, autor je 25 knjiga, a njegova djela prevedena su na 35 svjetskih jezika. Najnoviji naslov 'Gdje je Bog kada boli?' objavljen je i na hrvatskom jeziku. Pisac u svojim djelima otvara brojna teška pitanja koja su ključna za kvalitetu osobnog i društvenog života. Politički i društveno relevantan, Philip Yancey u svojoj se novoj knjizi bavi problematikom boli - fizičke, emocionalne i duhovne - i pomaže nam razumjeti zašto patimo. 'Gdje je Bog kada boli?' progovara onima koji ponekad osjećaju kako je život naprosto besmislen. Ovo djelo bit će korisno i onima koji žele pomoći ljudima koji prolaze kroz patnju u kojoj ne pronalaze smisao.

Naređuje li Bog našu patnju? Dopušta li odrastanje u zlostavljanju, upravlja li rušenjem zrakoplova? Ili tek iz udaljenosti gleda na ovaj svijet?, neka su od pitanja koja Yencey otvara u svojoj višestruko nagrađivanoj knjizi. Ukazuje nam na Boga koji nije ni hirovit ni nemaran. Upotrebljavajući primjere iz Biblije i iz svojih iskustava, Yancey pored postavljenih pitanja, u ovom djelu pokušava dati i neke odgovore.

Ulaz na sva predavanja i predstavljanje knjige su besplatni.