Bog sigurno vodi svoj narod

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Crikvenica, 24. travnja 2017 (IBA) - U  "Life centru" u Crikvenici održan je 6. susret "Dani s Biblijom" sa 70-tak prisutnih.

Predavačica je bila sestra Karin Rudies iz Njemačke . I ove godine Virtemberški Kristov savez iz Njemačke sudjelovao je u sufinanciranju ovog seminara pa je za učesnike to bila idealna prilika za nezaboravne dane zajedništva u proučavanju Biblije ali i zajedništva s braćom i sestrama iz hrvatskih i austrijskih zajednica.

Sestra Karin je vrlo temeljito izlagala i tumačila iz knjige Izlaska 13 – 38 poglavlje. Tema je bila: Sigurno vođeni (u životnim krizama, u krizama vjere, na zaobilaznim putevima, kad se smjer kretanja mijenja, kroz Crveno more, kroz žedne dionice, do Božjeg brda). Prisutni su bili potaknuti promisliti o Božjoj svetosti i vjernosti, njegovim Zakonima i veličini i značaju Isusove žrtve koja pokriva svaki grijeh i opravdava u Božjim očima svakog tko prizna Isusa za svog spasitelja te može s punim pouzdanjem pristupati u svako vrijeme prijestolju milosti.

Neobična nit spasenja koja se proteže od postanka svijeta sve do danas stalno nam je bila pred očima. Ohrabreni smo bili spoznajom i podsjećanjem da Bog svoj narod sigurno vodi i dovest će ga do Cilja. Naše je da mu budemo vjerni i poslušni, jer je On isti taj svemogući Bog Stvoritelj i Spasitelj, Njegova se riječ obistinjuje u pravo vrijeme i na pravi način; i u našem životu, u našoj generaciji, On je taj isti suvereni Gospod.

Svako jutro prije obaveznog programa bio je kratak molitveni susret, a navečer je bilo prilike za svjedočanstva kako Gospodin djeluje u nama i po nama u našem vremenu i u našim okolnostima. Pjesme su se orile još dugo nakon večere u neobaveznom druženju starih i novih prijatelja.

Riječju, prije Gospodnje večere, poslužio je Erwin Illi, svojevremeno odgovorna osoba za financije Virtenberškog bratskog saveza, voditelj matične kuće u Friolzheimu, a sada propovjednik u mirovini. Ozbiljno ali vrlo srdačno, opomenuo je prisutne da je nužno predati svoj život Gospodinu, dozvoliti mu da nas mijenja i da nas priprema.

Svečanost večere Gospodnje predvodio je Peter Mayer, vjerna u službi sviranja bila je Malyn Šteković, Jovan Šućura je brinuo o tehnici, Vesna Jekić je prevodila predavanja.

Nakon dana provedenih u toplom i srdačnom zajedništvu, razišli smo se ohrabreni znajući da se prepuštamo vodstvu Gospodina znajući da je to jedino pravo, najbolje i najsigurnije vodstvo.

Edita Turinski