Savez Baptističkih Crkava u RH

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Kao i svake godine, tako će se u veljači sljedeće godine od 16. - 18. veljače 2017. u Life centru u Crikvenici održati konferencija 'Ima nade'. Gost govornik bit će Paul Washer, poznati biblijski učitelj i konferencijski govornik. 

Zabilježite datum! Zbog velikog interesa organizatori očekuju da im se javite kako bi na vrijeme mogli započeli sa organizacijom. Više informacija o konferenciji uskoro.

 

Belica 13. ožujka 2016. (IBA) - Zajednice u Muđimurju od 30. svibnja do 5. lipnja 2016. godine planiraju održati evangelizaciju u gradu Čakovcu. Isusov nalog u Mateju 28. konstanta je svake žive crkve. Isusova vlast “nebeska i zemaljska” tijekom vremena nije izgubila snagu. 

Opširnije...

Dragi čitatelji "Vremena s Biblijom"  i svi koji žele prisustvovati, srdačno su pozvani na 5. susret "Dani s Biblijom" u "LIFE CENTRU" u Crikvenici . Uz bogat program kroz sama predavanja nudi se i prilika za svjedočanstva , slavljenje te druženje u slobodno vrijeme i zajedničkim obrocima.
Predavač: Sestra Karin Rudies iz Njemačke 
Opširnije...

U pripremi za Dan molitve za Hrvatsku, pozivaju se sve crkve članice Protestantskog evanđeoskog vijeća da u nedjelju, 10. svibnja  2015. na svom bogoslužju posvete vrijeme molitvi za našu zemlju zajedno s ostalim crkvama raznih crkvenih saveza, denominacija i pokreta u Hrvatskoj. Molit ćemo za:

1.VLASTI 
Imamo novoizabranu Predsjednicu, a uskoro će biti i izbori koji utječu na sastav Vlade - ova molitva je vrlo važna i, biblijski gledano, predstavlja jedan od prioriteta. 

"Tako, prije svega, molim da se upravljaju prošnje, molitve, zazivi i zahvaljivanje za sve ljude, za kraljeve i za sve koji su na višem položaju, da mognemo provoditi tih i miran život u punoj pobožnosti i dostojanstvu. To je dobro i ugodno pred Bogom, Spasiteljem našim..." (1Ti 2:1-3)

2. VODITELJE CRKAVA

Svi pastiri i propovjednici suočavaju se s posebnim obeshrabrenjima, protivljenjem i napadima. Molit ćemo za ohrabrenje, obnovu, snagu i vjeru da se jasno propovijeda evanđelje i služi Božjem narodu.

"Molite ujedno i za nas da nam Bog otvori vrata propovijedanju Radosne Vijesti..." (Kol 4:2)

3. ŽETVU

Molit ćemo za novi val evangelizacije i misijsku orijentiranost naših crkava kako bi se ispunio Veliki nalog i zahvatilo nespašena mnoštva u našoj zemlji.

"Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju." (Mat 9:38)

Zamolba organizatora je da mjesne crkve pošalju skupinu vjernika koji bi predstavljaju mjesnu crkvu i sudjelovao na zajedničkom NACIONALNOM DANU MOLITVE U OSIJEKU 16. svibnja 2015.

Program Dana molitve: 

Osijek, EPC "Radosna vijest"; subota, 16. svibnja 2015. u 11h i 16h
Zajednički ručak za sudionike
Ručak i druženje pastora (14-16h)

11.00 h – Otvaranje jutarnjeg sastanka
– uvodna poruka i molitva Damir Špoljarić - EPC
Slavljenje – tim iz Slavonije – RŽ Osijek
Poruka i 1. molitvena dionica: Damir Alić Šićko RŽ

12:45 – PAUZA

13.00h – ETF - molitva s predstavnicima fakulteta (Peter Kuzmič i David Kovačević)
Uvodna poruka i 2. molitvena dionica: Jasmin Avdagić - PKC

14:00h – RUČAK I DRUŽENJE

16.00 h – Otvaranje popodnevnog sastanka
Slavljenje – tim za slavljenje iz ostalih dijelova RH (Oliver Buljat)
Gospodnja večera – Ivan Tešić – Kristova crkve
Biblijska poruka – Darko Mikulić – Baptistička crkva

Završna zajednička molitva (različiti voditelji) - predstavnici Evanđeosko pentekostnih crkava, Saveza baptističkih crkava, Saveza crkava Riječ života, Vijeća Kristovih crkava, Pokreta kućnih crkava, Crkve Božje, Crkve cjelovitog evanđelja, REMAR i druge samostalne crkve. 

Postoje mnoge konferencije na temu sporta i zdravlja, ali malo je onih koje te teme povezuju s kršćanskim vrijednostima. Potrebno je ponekad govoriti o tim aspektima života koji su dio naše svakodnevnice i velika nam je želja da i vi budete dio ove konferencije te vjerujemo da će se za svakoga naći ponešto zanimljivo. Želimo se zajednički potaknuti na dublje razmišljanje i tražiti neke nove informacije, odgovore i smjernice. Molimo se Bogu da On bude prisutan i da vodi ovu biblijsku konferenciju!

Adresa konferencije: PASTORALNI CENTAR CAKOVEC (ul. Jakova Gotovca)

Datum i vrijeme: 11. travnja 2015. (subota); 15.00 - 20.00

Kontakt: Mihael Bermanec; 098 93 46 083; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Priželjkujemo vaš dolazak i srdačno vas pozdravljamo! Udruga Fokus http://www.ufokus.hr/sto-radimo/fokus-sport-zdravlje/

Partneri konferencije:

BC Emanuel – Varaždin; BC Mačkovec; BC Betanija – Čakovec; Calvary Chapel - Čakovec

Teme i govornici:

15.00

Početak konferencije
Uvod u konferenciju
Domagoj Malović - predsjednik Udruge Fokus

 

15.15 - 15.45

Životni stil i zdravlje/bolesti
Mihael Bermanec - kineziolog

15.50 - 16.20

Upoznaj samog sebe - Postoji li povezanost duhovnog, mentalnog i tjelesnog aspekta? Postoji li duhovni poziv na brigu o zdravlju?
Damir Pintaricć - pastor

16.25 - 16.55

Mogućnosti sporta kao sredstva u evangelizaciji?
Nenad Kovačević - pastor

17.10 - 17.30

Intervju - Marija Hižman - sportašica, trenerica

17.35 - 18.05

Kršcanstvo kao životni stil, a ne filozofija! Kako pokrenuti/promijeniti stvari na Božji način?
Damir Srnec - pastor

18.10 - 18.40

Globalni pregled poznatih dosadašnjih sportskih/zdravstvenih aktivnosti
Nenad Kovačević - pastor
Miljenko Bojčić - predstavnik Athletes in Action 

18.45 - 19.15

„Djeluj sada“ - Neke perspektive osobnog, lokalnog i zajedničkog djelovanja u aktivnostima sporta i zdravlja.
Miljenko Bojčić - predstavnik Athletes in Action
Mihael Bermanec - kineziolog

19.20 - 19.50

Pitanja i odgovori

Dio konferencije želimo posvetiti vašim pitanjima. Kako bismo vam olakšali postavljanje pitanja određenim govornicima, molimo vas da tijekom konferencije zapišete pitanje i ime govornika kojemu želite pitanje uputiti. Na kraju konferencije naši ce asistenti prikupiti vaša pitanja i proslijediti ih govornicima. Između izlaganja planiramo kratke stanke od 5 min, s jednom stankom (nakon trece teme) od 15 min za sok, kavu…

Pozivamo vas nakon konferencije na druženje i razgovor. Iskoristite priliku razgovarati s govornicima još detaljnije o temama koje vas osobno više zanimaju. 

Čitatelji brošure 'Vrijeme s Biblijom' i ostali zainteresirani pozvani su na 5. susret 'Dani s Biblijom' koji će se održati u "Life centru" u Crikvenici. 

Uz bogat program kroz sama predavanja nudi se i prilika za svjedočanstva, slavljenje te druženje u slobodno vrijeme i za zajedničkim obrocima.

Predavač: Sestra Karin Rudies iz Njemačke 

Početak susreta 19. ožujka 2015. s večerom, do 23. ožujka 2015. s ručkom.

Kako i ove godine Virtemberški Kristov savez iz Njemačke sudjeluje u sufinanciranju, kotizacija iznosi svega 300,00 kn po osobi u što je uključeno: četiri noćenja, tri obroka dnevno i boravišna pristojba.

Posteljinu i ručnike može se ponijeti sa sobom ili jednokratno platiti 40,00 kn ako se koristi posteljinu i ručnike kuće.                                                                                                        

Prijave i informacije na adresi:
David Jekić
Šetalište Vladimira Nazora 55
51260 CRIKVENICA

Tel: 051 242 640
Mob : 098 913 75 62 
E-Mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                                                                                        

 

Udruga Stihovi i note

pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Zadra, Zadarske nadbiskupije i Hrvatskog društva skladatelja raspisuje  

NATJEČAJ za 3. festival duhovne glazbe
'Svjetlost dolazi' Zadar 2015.

koji će se održati 24.travnja 2015 (petak) u HNK Zadar s početkom u 19:30 sati

Natječaj je otvoren do četvrtka 19.ožujka 2015.

Ovaj festival suvremene kršćanske glazbe natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike

UVJETI NATJEČAJA

- Tekstovi skladbi moraju biti jasnog kršćanskog karaktera 

- Skladbe moraju biti nove, ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju.

- Trajanje skladbe do 3:50 minuta.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI

- Tekst pjesme u Word formatu (doc) 

- Uredno potpisani: autor teksta, autor glazbe, autor aranžmana

- Kratku biografiju izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima (kontakt osoba, adresa, tel. mob. email)

- Oglednu demo snimku skladbe koja ne treba biti studijski i produkcijski obrađena ali treba biti što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji) poslana u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps 

- Skladbe slati isključivo na email adresu udruge 'Stihovi i Note': Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

- Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora. Autori jamče za originalnost skladbi. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe  povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

REZULTATI NATJEČAJA bit će javno objavljeni u medijima 24. ožujka 2015. Autori i izvođači koji su izabrani od strane Organizacijskog odbora festivala osobno će biti obavješteni.

INFO – PRAVILNIK FESTIVALA Izvođači sami mogu odabrati način nastupanja na festivalu: uz matricu ili uživo o čemu moraju pravovremeno (prilikom prijave) obavijestiti Organizatore kako bi im se omogućila potrebna tehnička oprema. Oni koji će nastupiti uz matricu – gotovu studijsku snimku trebaju dostaviti najkasnije do četvrtka 16.travnja 2015.

- U pojedinom izvođačkom sastavu (zbog tehničke realizacije) istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova! 

- Generalna proba je od 14 do 18 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.

- Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođača nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija. 

- Tijekom zbrajanja glasova slijedi 20-to minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.

- Slijedi proglašenje pobjednika, dodjele nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe 

- Nakon završetka programa bit će organizirano zajedničko druženje izvođača i Organizatora.

- Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenoćile u Zadru kako bi se Organizatori mogli pobrinuti za realizaciju smještaja.

-Troškove puta snose sami izvođači

Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29 ili  095 893 86 30 i inbox Facebook stranice udruga Stihovi i note  https://www.facebook.com/stihovizdnote ili stranice Festival duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar https://www.facebook.com/pages/Festival-duhovne-glazbe-Svjetlost-dolazi-Zadar/411266322365545?ref=bookmarks 

Organizacijski odbor: Udruga 'Stihovi i Note'
Izvršni ravnatelj festivala 'Svjetlost dolazi'
Vesna Benić