Nova Gradiška ugostila mlade iz Sirača

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Nova Gradiška, 9. travnja 2017. (IBA) - Mladi iz Sirača nastavili su sa svojim posjetama braći i sestrama po drugim zajednicama.

Ovaj put cilj je bila Baptistička crkva Nova Gradiška. U prekrasno nedjeljno jutro, na dan kada se sjećamo Kristova pobjedonosnog ulaska u Jeruzalem, na putovanje je krenulo 12 mladih koje su srdačno ugostili braća i sestre na čelu s pastorom Miroslavom Balintom.

Mladi su poslužili pjesmama, recitacijom, svjedočanstvom,  prezentiranjem njihovog rada u BC 'Sion', Sirač  i porukom iz Božje riječi kroz koju nas je poveo brat Ash Stannard. Stih vodilja bio je psalam 23:4 "Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni." Brat Ash je govorio o dolinama u našem životu te kako su one u Bibliji predstavljale vrijeme nevolje i očaja. Moramo biti svjesni toga da su doline neizbježne, nepredvidljive, stvarne, privremene i imaju svrhu u našim životima. U vremenima nevolja David nas ohrabruje da ne budemo obeshrabreni, nego da se sjetimo da je Bog uvijek s nama, te da se možemo osloniti na Njegovu zaštitu i vodstvo. Svoje osobno iskustvo s Bogom okupljenima je podijelio omladinac Lucijan Šafar. Ohrabrujuće je slušati mlade ljude kako Bog radi u njihovim životu i kroz kakav put prolaze gdje više ne vide izlaz iz svojih problema te da bi u jednom trenutku stigli podno križa i prepustili svoj život Kristu. Hvala Gospodinu za to Lucijanovo iskustvo i njegovu želju da služi Bogu.

Nakon bogoštovlja mladi su proveli vrijeme u druženju sa braćom i sestrama uz obilati ručak i razne slastice. 

SIBA