Uručena donacija s koncerta

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 10. studenoga 2016. (IBA) – Krajem listopada u Pastoralnom centru u Rijeci održan je humanitarni koncert glazbene skupine Saltshaker iz Zagreba.

Izvanredna glazbena večer upotpunjena je skupljanjem dobrovoljnog priloga namijenjenog djeci u Domu za djecu s posebnim potrebama u Oštru pokraj Kraljevice. Koncert su zajednički organizirali Baptistička crkva Rijeka i udruga 'Portić' koja svojim djelovanjem doprinosu boljitku djece. 

Predstavnici crkve i Udruge u četvrtak su posjetili Dom u Oštru i djeci poklonili televizijski prijemnik koji je kupljen od prikupljenih darova na koncertu. Na donaciji je zahvalio ravnatelj doma gospodin Danijel Veselić. Donatore je upoznao s djelatnicama Doma koje skrbe za dvedesetak djece  s teškim oštećenjima i kojima će poklonjeni TV prijemnik uz gledanje TV programa, omogućiti i igrice na konzoli kao i slušanje glazbe. 

Djelatnici Doma su na rastanku pozvali na nastavak druženja i kroz druge oblike pomoći kao što su druženje djece, nastup zbora i slično.