Kršteno troje mladih u Zadru

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zadar, 17. rujna 2017. (IBA) - Ovih dana bili smo svjedoci obilnih oborina koje su pogodile Zadar, uzrokujući velike poplave od čega se građani još oporavljaju. Ali niti ti tutnjeći gromovi u daljini niti snažni pljusak nije mogao zaustaviti svjedočanstva mladih krštenika Ane, Rebeke i Tomislava koji su  zajedno sa svojom crkvom, jasno i javno obznanili svoju vjeru. Nedaleko od Zadra, kišnog nedjeljnog jutra, na šljunkovitoj obali koju valovi uobličuju već stotinama godina.

Tako ni mladog Tomislava Fikerta nije mogao mimoići oslobađajući val Istine – koja ga je oslobodila od ovisnosti alkohola i kocke, koji je stigao iz Osijeka na rad u Zadar zajedno sa svojom djevojkom Marijom.  Na poziv Marije stigla je iz Đakova prijateljica Ana Novak, da bi svojim svjedočanstvom posvjedočila kako su snažni iscjeljujući valovi Božje ljubavi dotakli i ispunili njeno srce, Duhom Božjim. Isto tako i mlada Rebeka Petrov nije mogla skriti radost Duha, svjedočeći svoju iskrenu vjeru s dubokim pouzdanjem u svoga Boga i Gospodina. 

Niti hladni vjetar s nanosima  kiše nije mogao zaustaviti predanog pastora Teofila Mršića s upitom krštenicima: 'Vjeruješ li Da je Isus Krist tvoj Gospodin i Spasitelj?' Krštenici, svatko pojedinačno - svojim krštenjem obznanili su jasno i jednostavno evanđelje, da se srcem vjeruju, a ustima priznaju za spasenje.

Ova neizmjerna radost još više se sjedinila povratkom u zajednicu s iskrenim slavljenjem i veličanjem Gospodina i njegovog djela među nama. Molitve i blagoslovi, nisu doticali samo naša srca i duše, već i samo nebo, ujedinjujući tako nevidljivu i vidljivu crkvu pred prijestoljem Božjim. Svi smo u jedinstvu Duha blagovali kruh i vino, na spomen našeg Gospodina Isusa Krista, čineći to tako do njegovog skorog dolaska. Ovog jutra smo svi bili duboko svjesni, da niti kad te zaskoče pljuskovi u životu i nenajavljene oluje i gromovi, ništa ne može nadvladati našu pobjedničku vjeru. 'U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubine ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.' (Rim 8, 37- 39)

Darko Petrov