Izvršni odbor zasjedao u Međimurju

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Mačkovec, 7. lipnja 2017. (IBA) - Izvršni odbor Saveza održao je svoju 5. sjednicu u BC Mačkovec. Time je nastavio s praksom održavanja sjednica u različitim dijelovima Hrvatske kako bi se na licu mjesta upoznao s konkretnim uvjetima djelovanja mjesnih crkava. 

Voditelj Croatian Baptist Aida, Toma Magda upoznao je članove Izvršnog odbora s izazovima s kojima se ta služba susreće u svakodnevnom radu s izbjeglicama u Prihvatnom centru za izbjeglice u hotelu 'Porin' u Zagrebu. 

Glavni tajnik Željko Mraz izvijestio je o radu Srednje škole Čakovec i o tranziciji Teološkog fakulteta 'Matija Vlačić Ilirik' u sveučilišni centar pri Zagrebačkom sveučilištu čime se ta obrazovna institucija koju su osnovali Evangelička i Baptistička crkva u potpunosti integrira u Zagrebačko sveučilište. 

Razmatrana su kadrovska pitanja u nekoliko crkava u Hrvatskoj, te se upoznali s novostima u medijskoj službi koje je predstavio Tihomir Vekić. 

Članovi IO-a su obišli i gradilišta novih crkvenih prostora u Mačkovcu i Belici. Iako još predstoji dosta radova na oba objekta, vjernici tih crkava se nadaju skorom dovršetku radova. 

Članovi Izvršnog odbora u Mačkovcu

Na gradilištu novog bogoslužbenog prostora u Belici