Studij na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Obavijest o mogućnosti studiranja na Teološkom fakultetu. Kandidati mogu birati između dva studijska programa:

1. Sveučilišni preddiplomski studij Protestantska teologija traje šest semestara. Prijave za upis obavljaju se do 30. lipnja 2017. (za ljetni upisni rok) putem sustava Postani student (https://www.postani-student.hr) Valja istaknuti kako za pripadnike zajednica reformacijske baštine postoji mogućnost izravnoga upisa (uz prethodno položenu državnu maturu).

Međutim, posebna kvota je namijenjena i za one kandidate koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine i nisu polagali državnu maturu. Ti se kandidati trebaju prijaviti izravno na Teološki fakultet/Sveučilišni centar. Završetkom ovoga studija stječe se titula prvostupnika/prvostupnice teologije nakon čega je moguće nastaviti s diplomskim studijem Protestantska teologija ili kandidirati za upis na neki od srodnih diplomskih programa na sveučilištima diljem Hrvatske ili u inozemstvu. Puni tekst natječaja može se pronaći na http://www.tfmvi.hr/hr/upisi-4/.

2. Sveučilišni diplomski studij Protestantska teologija traje četiri semestara i namijenjen je podjednako onima koji su ranije dovršili preddiplomski studij teologije, kao i onima koji su diplomirali na drugim područjima. Iz iskustva proteklih godina vidljivo je da ovaj studij privlači kako one koji u njemu prepoznaju priliku da oplemene i prodube svoj vjernički angažman i djelovanje u različitim segmentima društva, tako i one koje svoje bavljenje teologijom namjeravaju podići na još višu razinu. Povrh svega toga, diplomski studij Protestantska teologija pokazuje se i kao najbolja opcija za studente čije kvalifikacije stečene na pojedinim teološkim ustanovama nisu valjano priznate u hrvatskom visokoškolskom sustavu, pa im upis na ovaj studij omogućava da "nadograde" svoje postojeće obrazovanje i steknu valjanu diplomu. Završetkom studija stječe se naziv magistra/magistre teologije, te ispunjavaju uvjeti za eventualni nastavak obrazovanja na doktorskom studiju. Prijave za upis u ovaj studij kreću u rujnu, a pojedinosti će biti objavljene na internetskoj stranici www.tfmvi.hr

Potencijalne kandidate, posebno one koji već jesu aktivno angažirani u svojim lokalnim zajednicama, zanimat će činjenica da se tijekom studija dio redovitih predmeta (primjerice Pastoral zajednice, Praktikum ili Homiletika) odvija i u obliku terenske nastave - u sklopu nje studenti pohađaju bogoslužja različitih crkvenih zajednica i u izravnom kontaktu s različitim službama stječu spoznaje koje ih pripremaju za punovremeno služenje u zajednicama, ali i za promišljenije kršćansko djelovanje u životu matičnih crkava.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Teološki fakultet Matija Vlačić Ilirik (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik)
I. Lučića 1a
10000 Zagreb,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel. 01 48 28 915