Uvod u dušobrižništvo

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 13. svibnja 2017. (IBA) - Započeo je jednogodišnji program 'Pomoć pomagačima' prvim uvodnim predavanjem Mr. Sandra Belića pod nazivom 'Uvod u dušobrižništvo'. 

Ravnatelj humanitarne organizacije Croatian Baptist Aid-a i pastor Toma Magda predstavio je plan i program sljedećim riječima: 'Program “Pomoć pomagačima” namijenjen je ljudima u službi, onima koji su “opterećeni”, koji su izgorjeli, koji pomažu drugima kroz teške životne situacije, a sve to s ciljem da stvorimo mjesto gdje će se moći odmoriti duhovno i fizički, ali i raditi na sebi, dobiti stručno obrazovanje kako bi mogli kvalitetno pomagati drugima. Program uključuje crkvene vođe, pastore, savjetnike, voditelje ženskog rada te voditelje rada s djecom i mladima, kršćanske stručnjake na područjima medicine, socijalnog, legalnog i obrazovnog rada, volontere koji rade u nevladinim udrugama i organizacijama, humanitarnim organizacijama, bolnicama, raznim grupama podrške žrtvama prirodnih katastrofa, zlostavljanja, pacijentima s neizlječivim bolestima, itd. Ovaj program okuplja ljude iz različitih crkvenih denominacija i pozadina, ali i ljude iz različitih zemalja Jugoistočne Europe, što ga čini jedinstvenim projektom u ovom dijelu Europe."

Program 'Pomoć pomagačima' bit će dostupan svim ljudima koji su u pomagačkim zanimanjima. Seminari i edukacije će se održavati u zemljama Jugoistočne Europe a središnji događaj bit će ljetni trening kamp na otoku Ugljanu.

Oni koji osjećaju potrebu za programom ovakve vrste i žele znati kako se uključiti, mogu se javiti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O predavaču: Mr. Sandro Belić, je geštalt terapeut i sistemski coach. Edukaciju završio iz Gestalt savjetovanja na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju, Würzburg. Edukaciju iz sistemskog Gestalt coachinga završio također na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju, Würzburg. Magistrirao teologiju na fakultetu Matija Vlačić Ilirik u Zagrebu. Također je ugledni član Društva Gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske. Član je EMCC-a, European Mentoring & Coaching Council.

Radi s parovima i pojedincima koji imaju emocionalnih, komunikacijskih i seksualnih poteškoća i izazova. U svom svakodnevnom radu pomaže klijentima da izađu iz "slijepih ulica" te da osvijeste i nauče kako da oslonace u okolini zamijene osloncem u sebi.

Njegovi klijenti su osobe koje žele raditi na svom osobnom razvoju, osobe koje su zapele u tzv. "slijepim ulicama" u svom životu i ne znaju kako dalje, osobe koje imaju problema s osobnim i tuđim granicama (bilo da njima drugi prelaze granice ili oni drugima), osobe koje imaju problema u odnosima s bliskim ljudima, tužne i depresivne osobe, osobe koje ne znaju kako se riješiti straha koji ih sputava u življenju života u punini i još mnogi drugi. Svoj rad temelji na Gestalt principima o čemu više možete čuti na njegovim predavanjima.

Povremeno sa svojom suprugom Mr. Natašom Barolin Belić, koja je također certificirana gestalt psihoterapeutkinja (ECP, EAGT), certificirana seksualna terapeutkinja i savjetovateljica za partnerske odnose, održava radionice o partnerskim odnosima.