'Lijepa li si.' Doručak za žene u Karlovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 1. travnja 2017. (IBA) - U organizaciji istoimene Udruge, u Karlovcu je održan 8. Doručak za žene u prostoru Restorana Zrinski.

Okupilo se osamdesetak žena koje su se družile uz doručak i prigodni program. Kao i svakog puta do sada, žene su uživale u lijepoj glazbi, simboličnim poklonima, a mogle su se prepoznati u nekoj od podijeljenih životnih priča i korisnom predavanju. Tema i lajt motiv cijelog druženja bio je biblijski stih iz Pjesme nad pjesmama "Lijepa si..."

Za glavni dio Doručka, predavanje na temu 'Lijepa si', pobrinule su se Vesna Brezović i Irena Kovačić. Vesna Brezović je sudionicama prezentirala prikaz ideala ženske ljepote kroz povijest. Taj se ideal često mijenjao i žene su mu oduvijek robovale. U današnje je vrijeme možda najviše zloupotrebljavano nametanje nekog nedostižnog ideala ženske ljepote, a sve u svrhu komercijalizacije i konzumerizma. Temu je nastavila Irena Kovačić, koja je jednim osobnim pristupom govorila o tome kako se osjećala tijekom života kao žena, dok nije u zrelim godinama susrela Isusa, koji joj je pružio čvrsti oslonac. Na tom tragu nastavila je i Robertina Čuhnil, podijelivši svoju životnu priču s naglaskom na mladenačkim godinama traženja identiteta i kako se pronašla upoznavši Gospoda. Sve je bilo protkano finim glazbenim nitima koje su ispreplele pjevačice Ines Salopek, Mirna Ogrizović i Lana Klokočki, uz pratnju Matee Manjarić i Kristijana Kovača.

Robertina Čuhnil