Krštenje Iranaca u Sisku

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 15. siječnja 2017. (IBA) - U nedjelju se, za vjernike Siska i Mošćenice, zbio poseban događaj jer su nazočili službi krštenja četvero Iranaca.

Crkva iz Malešnice sa pastorom Mihalom Krekom već je neko vrijeme vrlo aktivno uključena u naviještanje evanđelja među tražiteljima azila smještenih u Porinu. Taj rad je urodio plodom još jednim krštenjem, nakon onog ljetnog na Jarunu 2. rujna 2016. Naime posjet pastora Kevina iz Kanade, podrijetlom iz Irana, inače oženjenog Hrvaticom, rezultirao je žetvom za kraljevstvo Božje tri mladića i jednom djevojkom koji su svoju vjeru potvrdili vodenim krštenjem toga dana u BC ''Betel'' Sisak.

Budući su pastori Malešnice i Siska, braća Mihal i Miloš dugogodišnji suradnici, odlučeno je da se ova služba krštenja obavi u Sisku. Uz snažnu glazbenu podršku grupe za slavljenje iz Mošćenice preko poruka braće Mihala i Tima te nakon slušanja svjedočanstva čin krštenja je obavio pastor Kevin. Vrlo emotivan događaj popraćen suzama, snažno je djelovao na sve domaće vjernike. Nakon službe Večere Gospodnje jedan novo kršteni brat je izrazio želju da pastorima Mihalu i Kevinu opere noge kao izraz ljubavi i poniznosti po uzoru na Isusa, što je dalo poseban utisak na cijeli događaj. Domaći vjernici će dugo pamtiti ovaj poseban događaj. Molimo se da nova braća i sestra rastu u Gospodinu te da ih Bog vodi da mogu ostvariti jedan normalan život u novim okolnostima.

M.Komanović