ZIHERICA 2016 – Konferencija za mlade u Zagrebu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

„Bitka za radost“

Treću godinu za redom, prvi vikend u mjesecu prosincu (3.-4.12.) mladi iz cijele Hrvatske (od Dubrovnika do Đakova), ali i šire (Srbija, Slovenija, Slovačka) okupili su se u Baptističkoj crkvi Zagreb-Radićeva na konferenciji Ziherica.

Druženje je započelo jutarnjim programom na kojemu smo svi imali prilike slaviti Gospodina kroz pjesmu i molitvu te slušati što nam On ima poručiti kroz brata Ivicu Horvata. Ovogodišnja tema pod nazivom „Bitka za radost“ je izazivala i tražila odgovore na pitanja poput - Gdje je nestala radost u crkvama, u nama?, Dopuštamo li Duhu Svetom da u nama radi na svom plodu – ljubav, mir, RADOST i dr.?, Kako biti radostan u trenucima tuge i žalosti? Ohrabreni smo tražiti vodstvo i silu Duha u našem životu te graditi osnovni temelj – odnos s Bogom, kako bismo i u teškim trenutcima mogli imati Tješitelja!   

Zajedništvo                  

Nakon programa i ručka, sljedile su popodnevne aktivnosti – organizirana posjeta Prirodoslovnom muzeju, Advent u Zagrebu, klizanje u centru grada, Čajanka uz Božju Riječ, organizirane društvene igre, radionica STEP-a „Što zapravo pjevamo u slavljenju?“ Druženje i zajedništvo te nova poznanstva i prijateljstva su obilježili cijeli dan, a tako se nastavilo i u večernjim satima. Na programu smo svi nanovo mogli uživati i slaviti našeg Boga i slušati Njegovu Riječ. Mladi su prenoćili u domaćinstvima braće i sestara iz Baptističke crkve Zagreb odakle su također ponijeli nova poznanstva i lijepe uspomene. Na samoj konferenciji na različite načine služilo je preko 40 mladih iz baptističke crkve Zagreb.

Nedjeljno bogoslužje 

Zajedničko nedjeljno bogoslužje sudionika konferencije i braće i sestara i prijatelja BC Zagreb održalo se u prostoru bivše Kinoteke u Zagrebu. Bogoslužje je vodio brat Hinko Zlopaša koji je pozvao okupljenu zajednicu na promišljanje o važnosti i vrijednosti Tijela Kristova. Slavljenje je predvodio mladi tim BC Zagreb dok je gotovo puna dvorana slavila i veličala Gospodina kroz pjesmu. Brat Ivica Horvat u svojoj je propovijedi izazvao okupljene da promišljaju o radosti kao Božanskoj emociji te na kraju pozvao okupljene da odgovore na poziv za predanjem svog života u Kristove ruke i da podizanjem sa svojih mjesta odgovore na poziv za ponovnim predanjem i željom za novom radosti u Gospodinu na što je veliki broj prisutnih odgovorio. Bogoslužje je završilo zajedničkom Gospodnjom večerom koju je predvodio pastor Željko Mraz.

U meni živi Isus spasitelj moj!

Pjesma konferencije kaže sljedeće : „U meni živi Isus spasitelj moj, ja želim te spoznati! Jer najbolje u mom životu si ti, ovaj svijet mi ne može nikad te oduzeti!“. To je temelj našeg svakog dana, naše bitke i naše već dobivene pobjede, ali i glavni razlog da živimo radost!

„Radujte se uvijek u Gospodinu; opet velim, radujte se!“    Filipljani 4:4  

S.M & F.G