Doručak za žene u Karlovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 29. listopada 2016 (IBA) - Udruga 'Doručak za žene – Hrvatska' organizirala je još jedan doručak za žene u Karlovcu, koji je okupio oko 140 sudionica. Žene su se družile u prostoru restorana Zrinski u Karlovcu, uz bogat program i ukusan doručak.

Tema ovog doručka bila je 'Ima li nade u beznađu', koju su, svaka kroz svoju priču i vlastiti izričaj, obradile Maria Luckhurst, Suzana Japec, Irena Blažić te Ivana i Lana Klokočki. Kao i svakoga puta do sada, na kraju je priređena mala nagradna igra, čiji je cilj bio, prije svega, zabaviti sve sudionice, ali i posebno razveseliti nekolicinu simboličnim i korisnim poklonima.

Maria Luckhurst ispričala je svoju životnu priču koja je započela u Čehoslovačkoj, gdje je rođena u rimokatoličkoj obitelji te je odrastala s vjerom u Boga. Međutim, tijekom mladosti tu je vjeru potisnula zbog tada vladajuće komunističke ideologije, iako nikada nije mogla reći da Boga nema. Nadalje je pričala o svim ključnim životnim situacijama, koje su je suočile s činjenicom da ih je nemoćna sama rješavati. Shvatila je da joj je potreban čvrsti oslonac te je zavapila Gospodu da joj pomogne i predala mu se. Životni ju je put doveo u Hrvatsku, gdje je ispunila svoju želju da u potpunosti služi Bogu pa tako zajedno sa suprugom Cliffom djeluje u svom domu u Vuksanima kraj Karlovca, u sklopu misije „Space of Grace“. Predavanje je završila zaključivši da ima nade u beznađu i da je ona Isus Krist.

Suzana Japec podijelila je bolno svjedočanstvo o tome kako je zajedno sa suprugom i dvoje djece došla do ruba ponora i one najgore odluke da si oduzmu život te kako je Isus intervenirao na čudesan način i u zadnji im trenutak pomogao da promijene odluku. Gospod ih je osvojio svojom ljubavlju pa su mu se predali s povjerenjem te se danas svi zajedno lakše nose sa životnim nedaćama i slave Gospoda za sve blagoslove.

Irena Blažić oduvijek je bila zaokupljena književnošću i pisanjem poezije. Vjerom u Isusa njezina je poezija poprimila nove dimenzije. Te predivne dimenzije podijelila je i na ovom Doručku, uključivši tako i sudionice u svoj svijet posvećen Isusu.

Lana i Ivana Klokočki svaka na svoj način su posebne i svestrane, a dio te posebnosti i svestranosti podijelile su ovom prigodom kroz glazbu. Izrazivši se svojim glasovima i gitarom, kroz predivne pjesme o Bogu, također su potvrdile odgovor na pitanje glavne teme ovog Doručka, a to je da ima nade u beznađu i da je ona u Isusu Kristu.

Robertina Čuhnil

Foto: Tena Bunčić