Preminula Mirjana Lovrec

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 27. prosinca 2017. (IBA) - Napustila nas je Mirjana Lovrec čija su ljubav, dobrota, unutarnja svjetlost, odvažnost i snaga volje bile trag koji ostavlja za sobom.

'Tužni zbog rastanka, a sretni i ponosni što je bila naša mama i baka, uvijek ćemo je voljeti i Bogu zahvaljivati za njezin život u nadi ponovnoga susreta u Vječnosti', riječi su ožalošćene obitelji. 

Mirjana Lovrec preminula je u bolnici 27. prosinca, a posljednji će ispraćaj biti na zagrebačkom Krematoriju u utorak 2. siječnja 2018. u 11.20. Mirjana Lovrec (rođena Buzov) preminula je u 77. godini života, svoj je život posvetila obitelji te prevodilačkome i uredničkom radu u kršćanskome izdavaštvu. 

Kao supruga dr. Branka Lovreca, s njime je suosnovala Duhovnu stvarnost, uređivala časopis Glas Evanđelja, te je kao prevoditeljica ostvarila značajne prijevode poput Enciklopedije Biblije, dijelova Novoga Zavjeta /Novi Zavjet živim riječima/ i još desetak naslova. Sudjelovala je u međunarodnim platformama sestrinskog i izdavačkog rada, bila je aktivna volonterka u projektima poput SOS telefona za žrtve nasilja, te je aktivno pisala i prevodila sve dok joj je to zdravlje dopuštalo. 

Hrabrost i požrtvovnost u različitim životnim prilikama i teškim bolestima uvijek su bili i prilika da Mirjana Lovrec svjedoči svoju živu vjeru. 

Obitelji Lovrec i Štefanović zahvaljuju svima na izrazima sućuti, kao i na molitvama kojima su zdravstvene situacije bile praćene.