Skupina mladih pohodila Split

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Split, 28. svibnja 2017. (IBA) - Neobična skupina mladih se s kontinenta uputila na 8-mo satno putovanje vlakom s odredištem u Splitu. Došli su iz Siska, Osijeka, Sirača, Varaždina, Rijeke i Zagreba te iz različitih dobnih skupina. 

Zašto? Naime, svaki mjesec se mladi iz različitih evanđeoskih crkava iz Splita nalaze na zajedničkom omladinskom u cilju međusobnog upoznavanja i ohrabrivanja. Ovaj put je to bilo posebno blagoslovljeno upravo zbog dolaska ove skupine mladih. Naše smo druženje započeli u subotu, u prostorima kluba za mlade koji je nekoć bio Baptistčika crkva. Nakon nekoliko zabavnih igara za upoznavanje i opuštanje Dario Berlančić nas je, zajedno s grupom koja nam je došla u posjet, poveo u slavljenju nakon kojeg je sa nama podijelio poruku o prispodobi o ocu koji je imao vinograd i njegova dva sina. Bilo je zanimljivo čuti razmišljanja mladih o toj temi, kroz diskusiju koja se ispreplitala kroz riječ. 

Nakon toga smo se uputili u obližnji park gdje smo nastavili druženje uz igre, razgovor i dobru hranu. Druženje je potrajalo do u kasne sate uz pjesmu. Sljedeće jutro, u nedjelju, uputili smo se u Baptističku crkvu na bogoslužje gdje su naši dragi gosti poslužili pjesmom te time zaokružili cijelu priču. 

Po dobroj, staroj tradiciji, njihov je boravak u Splitu zaključen neizbježnom kavom na Rivi. 

Kao domaćini bili smo zaista blagoslovljeni i ohrabreni njihovim dolaskom i jako zahvalni na velikom doprinosu koji su dali našem druženju. 

Judita Kočiš