Godina započela tjednom molitve

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 8.1. 2017. (IBA) - Vjernici baptističkih crkava diljem Hrvatske posvetili su prvi tjedan u novoj godini zajedničkoj molitvi pod geslom: 'Tvoja je riječ nozi mojoj svjetiljka.'

Tako su se i vjernici karlovačke Baptističke crkve sastajali svaki dan u proučavanju Riječi i molitvi. Proučavali smo 119 psalam čitajući i promišljajći kroz propovijedi pastora Timoteja Špićaka. Stih po stih, odlomak po odlomak, kako su dani prolazili, i mi smo se približavali Bogu, pobjeđujući zlo koje ne vlada više našim životima. Sam Bog nam je otvorio oči da uživamo u divotama njegova Zakona. Radosno smo ponavljali zlatne vrste jer nas od grijeha čuva Riječ njegova. Pastor Ladislav Ružička istaknuo je da u psalmu 119-om pronalazimo srž Božjeg karaktera, njegove snage i obećanja, rješenje svake naše situacije, uzrok, tijek i posljedicu, te rezultat našeg odnosa s Bogom i u konačnici vječnost u njegovoj Istini. 'Riječ njegova je vrhunac naših spoznaja, putokaz i svjetlost nozi našoj na putu slavne vječnosti s Njim. Grijeh kao posljedica našeg neposluha ostaje bez snage u našim životima jer smo mu umrli prihvativši Isusa u svoj život, postajući novim stvorenjima', ohrabrio je pastor Ružička okupljene vjernike.

I pored polarne hladnoće, srca su nam gorjela njegovom ljubavi, a u nedjelju zadnjeg dana našeg druženja, u zaključnoj molitvi još jednom smo proslavljali Boga zbog njegove Riječi. Pjesmama predanja našem divnom Stvoritelju završio je još jedan molitveni tjedan, iako ostaje žal za svakodnevnim druženjem u „gornjoj sobi“ punoj ljubavi i milosti Božje.

 Ranka Paić