Pronađeno skriveno blago - krštenje u Čakovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

 

Čakovec, 9. listopada 2016. (IBA) - Bogoštovna dvorana Baptističke crkve 'Betanija' u Čakovcu, bila je premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati krštenju Franje Šatvara, Antonija Vidačića i Hane Prstec.

Ohrabrujuću poruku za krštenike, a izazovnu za one koji još nisu pronašli 'skriveno blago', propovijedao je dr. Todd Dick. Za 'pronađeno blago' iz Evanđelja po Mateju 13:44-46 isplati se prodati sve jer u Njemu nema nikakvog rizika, u Njemu je najveća investicija i radost.

Odgovarajući na pitanje zašto Onaj koji jedini može stati pred ljude i pitati: 'Tko će mi od vas dokazati neki grijeh?' dolazi na krštenje, pastor Damir Pintarić naveo je tri odgovora. Krštenjem Isus navješćuje svoju smrt i uskrsnuće, približava se i poistovjećuje s grešnicima koje ljubi, te daje primjer kako nam 'valja ispuniti sve ono što je u skladu s Božjom voljom' (Matej 3:13-15). Prije samog čina krštenja pastor Pintarić je ukratko ispričao svjedočanstvo obraćenja svakog krštenika, koji će svoju životnu priču podijeliti s cijelom crkvom u narednim nedjeljnim sastancima. 

Nakon krštenja pastor i đakoni Betanije molili su za ispunjenje Svetim Duhom, vodstvo, zaštitu i blagoslov onih koji su krenuli za svojim Spasiteljem.

Cijelom bogoštovlju doprinijeli su mladi kao i pjevači zbor Baptističke crkve 'Betanija'. 

Poruku i cijelo krštenje možete pregledati na ovdje